Søg i denne blog

onsdag den 4. maj 2016

Turen til Bornholm med ZZ

Så er jubilæumstogtet med de Zlumrende Zataner vel gennemført, med mange gode oplevelser i rygsækken, det er første gang jeg har været på Bornholm, det kan anbefales hvis andre ikke har besøgt østersøens solskins ø. Turen startede, dog med at jeg måtte skifte MC fra BMW R1100R til min 2 år gamle Honda Shadow VT 1100 C, med baggrund i at min mc reservedels leverandør svigtede endnu en gang med at levere en ny bagerste støddæmper til bimmeren. Men så er det jo godt man har lidt at vælge imellem, Shadowen kørte som sædvanlig uden problemer og gennemførte turen med sin sædvanlige tunge buldren ud af landevejen med fuld oppakning.


Første gruppe af Zatanerne kørte mod Århus tidlig på formiddagen for at tage Århus - Odden færgen til sjælland, Erik og Ludvig samlede Hans Jørgen op i Skanderborg og onkel C i Kalumborg, hvorefter de sattekursen mod Cafe Kystens Perle i Kastrup for at mødes med resten af deltagerne. Jeg skulle møde Ian hos Poul, hvorefter vi satte kursen mod Fredericia, hvor vi skal mødes med Finn og Henrik. Da vi kommer til Fredericia har Henrik en lille overraskelse til os, han har købt ny motorcykkel, en Honda BC 1100, en retro mc bygget over principperne fra Honda CB 750 Four K0 - K4 og BC 400 Four Super Sport, en super flot mc. 



Tillykke med den Henrik.


Vi kørte fra Fredericia kl. 12.30 mod Vissenbjerg af den gamle hovedvej, hvor vi skal mødes med Bent.  Her fra går turen mod Nyborg via Odense og vider af hovedvejen til Nyborg, hvor turen herefter fortsætter af motorvejen over storebælt i strålende solskind, svag vind og klar vejr. Det er meget smukt at krydse Storebælt og Sprog ø i sådanne forhold, det er lidt ærgerligt at man ikke kan stoppe, for at tage nogle billeder. Vi forlader motorvejen efter broen for at fortsætte af hovedvejen mod Køge, hvilket bliver lidt af en udfordring, pludselig begynder Bent at sidde urolig på Harlyen, udvise meget opmærksom hed på forhjulet, så vi beslutter at holde ind. Det viser sig at styrtøjet er begyndt at gå stramt, Bents udtalelser om sit værksted, som lige har udføre et større service eftersyn, tåler ikke at blive gengivet her. Det viser sig senere at det formentlig er nederste kronrørs leje der defekt og skal skiftes, med Harlyen kommer helt hjem igen.


I Køge er der meget trafik, så vi er for sent på vej til at møde de andre men der er indlagt god til til vi skal med færgen i Ystad. Det viser sig at nordholdet også er forsinket på grund af trafikken i København. Efter et kort stop og en pølse ved en pølsevogn fortsættes turen over Øresundsbroen og videre til Ystad og færgen til Bornholm. Men da vi skal starte har Eriks honda Shadow ingen strøm, med den kan heldigvis skubbes i gang, så Erik må køre videre med slukket lus for at spare strøm, Hondaen lader formentlig ikke nok til at dække strømforbruget. Fejlen er dog ikke værre en at ved at køre uden lys kan turen gennemføres uden yderligere udfordringer. Vi ankommer til Færgen rettidig og bliver sendt ombord som de første, hvorefter vi kan få et tiltrængt hvil på overfarten og lidt aftens mad.


Ved ankomst til Rønne, fortsættes turen til Svaneke, hvor vi skal bo på vandrehjemmet under turen. Vi ankommer til vandrehjemmet, får udleveret værelser og får pakket ud, det er nu efterhånden ved at være mørk. Vores vært på vandrehjemmet har sørget for at der er kolde Svaneke mørk guld til Zatanerne, som indtages under hyggelig samtale om turen til Bornholm, før vi går til køjs efter en dag på ryggen af cyklerne.



Vi ankom kl. 22.30 ca. til Svaneke vandrehjem på solskinsøen Bornholm.


Ingen kommentarer: